Am un oareşcare grad de admiraţie estetică faţă de monumentele din marţipan şi/sau glazuri zaharisit-colorate - dar şansele ca eu să cumpăr şi/sau mănânc vreodată vreun tort cu sculpturi michimausice sau fulgermăcquinice sunt perfect egale cu posibilitatea ca tot eu să mă apuc să ronţăi intensiv statuile oraşului - eventual cu soclu cu tot.
Tehnic vorbind, mă-mpiedică oarece factori de natură hepato-biliară şi certitudinea absolută că de la respectivele substanţe şi de la aditivii de cofetărie mă aleg invariabil, cvasi-instantaneu, cu pete (relativ persistente) pe faţă.
Cum a fi leopard nu e chiar sportul meu favorit, m-am lăsat de mâncat peisaje şi am făcut oarece carieră drept tester de alimente - căci dacă nu apar efecte secundare (altele decât kilogramele-n plus) se cheamă că respectivele concocţii sunt chiar comestibile.
De la înălţimea acestei autorităţi îndelung încercate, recomand călduros (asta după ce-am drogat ariciul din portofel) cofetăria Dorobanţi 140.
Ca-ntr-un film pretins artistic, nu ştiu cum o cheamă pe cea care deţine cofetăria.
Nu mă împiedică nimic să aflu - cu excepţia ochilor mei prelinşi pe vitrină şi a efortului pronunţat de-a-mi ţine-ntrucâtva în frâu papilele gustative şi salivaţia excesivă, cu tente deja pavloviene. Aceste detalii tind să mă-mpiedice
Inutil de precizat că nici ea nu-mi ştie numele - ci doar figura.
Din locul cu pricina se pot clefăi următoarele:
Tort cu mascarpone, frişcă & alune (sau fistic)
Tartă cu spanac (oţâr’ cam sărată pentru gustul meu...)
Varii combinaţiuni frişcos-zmeuristice:
Nefrişcos (cremos& biscuitos) zmeuristice
Varianta pentru iubitorii (indecişi) de fructe de pădure:
Simplu & bun
Cozonacii festivi:
Decorul locului:
Absolut toate pozele au fost extrase cu nesimţire şi fără permisiune de pe pagina de Facebook a locaţiei.
Lipsesc imaginile cu prăjitura care-mi place mie cel mai mult - atât de mult încât, ca recomandator serios ce mă aflu, nici n-am reţinut cum se numeşte - ci doar că e o chestie ciocolatos-nucos-morcovos-mascarponică. Miam-miam-miammmm...
Lipsesc şi imaginile cu interiorul, care mie-mi pare vag interbelic eclectic. Înăuntru nu e foarte mult loc, abia de-ncap 3 muşterii deodată, dar pentru mine tocmai ăsta-i farmecul.
Locul se află relativ aproape de Liceul Caragiale. E peste drum de Rovere Mobili şi chiar lângă una din cofetăriile Ana.
Atenţie, frontul la stradă e destul de mic.
4 comentarii:
Prajitura se numeste Florenta( cu crema mascarpone, morcov, scortisoara, zahar brun si nuca).
Luminita,
multumesc pentru precizare!
(intre timp am apucat sa mai si mananc cateva portii...)
Nu stiu exact de unde am scos gustul de ciocolata - asta mi s-a parut mie c-ar contine...
Auzi, tu ai cont de FB?
Ne imprietenim? :D
Nela,
putem sa incercam :)
Trimiteți un comentariu