sâmbătă, 24 septembrie 2011

Deloc suprinzător, de fapt

Pentru că în ceea ce priveşte vârsta Muţunau a devenit "acceptabil” pentru diverse cursuri pentru copii, m-au pocnit interesatul, sunatul, vorbitul, testatul de diverşi furnizori din sus-numita categorie.
Ştiu bine că măcar una dintre activităţile suplimentare trebuie să fie un sport.
Mi-ar fi plăcut ca o alta să aibă legătură cu muzica - cum spuneam, fără să intru pe terenul matern-tigresc virtuoz te fac!
Nu mă agit în materie de limbi străine, deşi, măcar corectiv, ar trebui - judecând după ce "engleză" aud venind dinspre grădiniţă!

Am pornit la vizitat varii cursuri.
De la prima vizită (pe durata căreia mi s-au strepezit intens de vreo câteva ori dinţii...) mi-a fost clar că tot eu voi fi furnizorul de bază pentru activităţi extra-grădiniţeşti. Nu pen' c-aş fi vreo capabilă (dacă eram, nu vizitam nimic!) ci pentru că, pur şi simplu, copilul apreciază mai mult statul cu mine decât orice asociere cu oricine altcineva. Are parte de socializare la grădi în mult mai mare măsură decât de timp ne-administrativ (cumpărături, baie, masă) cu mine.

Asta, şi faptul că-n momente de tipul punem-copiii-să-culeagă-flori-imaginare-din-covor mie mi se rupe ireversibil filmul.

Întrebarea e cine ne primeşte pe amândoi la sport!

4 comentarii:

Anonim spunea...

iti impartasesc cateva din variantele noastre;

tenis- dar asta incepand de la 5 ani. in momentul asta (3 ani) noi am opta pt inot, dar.. nu avem la indemana;

un student la conservator 'de inchiriat' (dar una capabila sa se aplece la viziunea mea 'pedagogica');

dansuri moderne :) pt mici si mari- adica pt copii si parinti laolalta

raluca spunea...

eu vreau doua lucruri pentru Matei: inot si escalada. Inotul pentru ca, desi cam expensive, e f ok pt dezvoltarea lui fizica, mai ales ca observ ca are putin tendinta sa stea cocosat... nu mi-e atat de frica de faptul ca intra in apa cu multa lume, cat de vreun antrenor cu metode aiurea care il poate face sa nu mai ii placa in apa. Cat despre escalada, el e un catarator de mic, mi-ar placea sa o faca intr-un mod organizat.

Si da, dansuri moderne, desi tati e putin anti din niste motive tampite pe care nu merita ssa le zic :)

Mamiţuni spunea...

Gratioasa,
multumim!
Despre tenis aud chestii contradictorii: ba ca e OK de la 4 ani, ba ca trebuie asteptat dupa 6, pentru ca solicita prea mult articulatiile.
Banuiesc ca si continutul antrenamentelor e important, da' despre asta, ce sa vezi, n-a suflat nimeni niciun cuvintel.
Ideea cu studentul de inchiriat nu e deloc rea - numai sa gasesti, cum zici, pe cineva capabil sa lucreze cu metodele cu care e copilul obisnuit.


Raluca,
suntem cam pe acolo :)
Inotul e OK din bebelusie - doar ca, la inceput, evident, mama e instructorul, si nu vorbim de inot propriu-zis, cat de familiarizare cu apa si de balaceala..
Escalada stiu ca se face la Vertical Spirit http://www.verticalspirit.ro/contact/index.php.
Mai era un coltisor si la Liberty, dar s-a inchis; unele locuri de joaca din mall-uri mai au amenanajate mici portiuni.
E de vazut pentru fiecare copil in parte daca, in functie de distantele dintre "prize" se poate cocota sau nu.

Se puteau cumpara si variante pentru acasa: http://www.ookee.ro/locuri-de-joaca-copii-ansambluri-exterior/4776-cerland---accesorii-escalada-alpinist.html.
Teoretic, poti comanda de-afara sau, eventual, prin Decathlon (am intrebat) - dar trebuie sa fie din reteaua lor.

Eu ma gandisem, pentru Mutunau, inclusiv la balet - ceea ce iti dai seama ce reactii ar starni :))
(nu cred, intre noi fie vorba, ca junele ar avea destula rabdare; altminteri, pentru mobilitate, coordonare si echilibru, mi s-ar parea o varianta buna).

Mi-ati dat o idee buna, o sa caut o fetita cu care sa faca pereche Mutunau pentru dansuri. Multumesc!

Aud lucruri bune despre aikido - dar n-am ajuns sa verific nimic, deocamdata.

Anonim spunea...

raluca, imi pot inchipui lesne motivele lui tati.. :) oricum stiu multi baieti care s-au descurajat numai cand le-au suflat cineva (oricine ar fi acel cineva) ca "tu nu vezi bre ca dansurile e de femei? hai la karate! shotokan te fac!" :)

mamituni, discriminare sau nu, eu pledez intotdeauna pt tineret - cam d-aia o dau cu studentii. si daca mi-ar trebui o bona la un moment dat, tot intre studente as cauta. :)

ps. daca as avea unde sa-mi duc copiii la inot, aici, i-as duce ACUM! :)