luni, 14 mai 2012

Pierderi

Am depăşit, cel puţin deocamdată, povestea cu modemul - că l-am descoperit pe ăla vechi.
Vechi şi mult mai lent, dar mai bun decât nimic.

Nu pot să spun că zilele fără net mi-au provocat mari revelaţii - nu e prima dată când iau pauze - doar că una e când îţi propui ceva şi complet alta când ţi se-ntâmplă şi eşti luat pe nepregătitelea.

Nu asta e pierderea.



Pierderea număru’ 1 am înregistrat-o la dosar în momentul în care, acasă la prietena mea I., am întrebat-o dacă mai foloseşte oarece agregat copilesc pe care i-l împrumutasem.
Nu-l mai folosea, pentru că-l scosese pe terasă prin februarie şi-l descoperise strivit de zăpada căzută brusc de pe marchiză.

Zbang.

Toboganul e, cred, irecuperabil (nu se mai fabrică, n-ai de unde să-l mai iei). Da’ până la urmă e doar un obiect, şi pe deasupra unul rămas mic. Cu februarie am o problemă.
Şi cu dubla măsură care face scuzabile toate greşelile proprii, da’ impardonabile pe cele ale oricui altcuiva.





Pierderea număru’ 2 (pe care refuz s-o cred, deocamdată, definitivă) se referă la TOATE pozele din ultimii 2 ani şi jumătate. Tot dosăroiul electronic, frumos împărţit pe căprării.

Da, şi pe mine m-a luat cu tsunami-n stomac.

10 comentarii:

alina spunea...

data recovery. la firma specializata.
noi am recuperat 90% din informatiile stocate pe un hard care a ars, fizic, in timpul unei furtuni cu tunete si fulgere urate.
a costat ... dar ... a meritat.
bafta!

Ralu' spunea...

Se pot recupera, cum zice Alina. Eu mi-am recuperat o buna parte acasa, cu Recuva, dar nu-i sigur ca reusesti mereu, de aia mia bine la niste specializati. Am eu unul aici daca nu se poate altfel :)

Monis spunea...

oi, sper sa recuperezi macar o parte din poze! Na ca citindu-te iar mi-am propus sa scot cateva pe hartie si sa mai scriu niste dvd-uri...

Anca spunea...

Primul pas, data recovery, al doilea pas, din cand in cand, selectiuni de poze scoase pe hartie! hugs... sper sa reusesti.
Iar cu toboganul... ce pot sa spun... in calitate de mama care a primit 75% dintre acareturile copilaresti si trebuie sa le puna deoparte si sa le dea inapoi sau inainte, depinde cine urmeaza la rand... poate nu a stiut cum sa-ti spuna...

Nela Mihaescu spunea...

of, imi pare rau. sper sa poti rezolva cu pozele ca ar fi chiar mare pacat. eu nu stiu ce as face daca mi le-as pierde, dar sigur nu mi-ar fi bine.

apoi, cu prietena... of si iar of!

adra_bell spunea...

Offf, sper sa le recuperezi, asa cum zice Alina. Si eu ar trebui sa le scriu pe dvd-uri

Luiza spunea...

Eu mi-am pierdut inceputul lucrarii de licenta, nu s-a mai recuperat nimic! Am plans doua zile, m-am apucat sa rescriu si a iesit mai bine ca varianta initiala. Din pacate, pozele nu le poti reface.

Mamiţuni spunea...

@dragi toate,
multumesc pentru sprijin si informatii. E cu final fericit, am din nou toate pozele! Uraaaaa! Ihaaaa!


Alina,
multumesc pentru informatie!
Intre timp s-a dovedit extrem de utila cuiva care busise fizic un hard extern (si care avea acolo chestii de munca, nu doar poze!)

Ralu',
multumesc de idee, e bine de stiut de Recuva!

Monis,
macar sa fie si patania mea utila la ceva...

Anca,
da, asta ar trebui sa fie traseul. Nu ca pozele pe hartie nu s-ar putea pierde, dar e altfel cand le ai in doua forme / locuri.
Sigur n-a stiut cum sa-mi spuna. Tocmai asta-i beleaua, pentru ca, din punctul meu de vedere, putea sa-mi spuna oricum. Nu era cazul s-astepte pana o intrebam eu.

Nela,
hai, cu pozele, cel putin deocamdata, s-a terminat cu bine!

Adra_bell,
cum ziceam, e de bine.
Am ramas cu spaima si cu invataturile de pe urma ei!

Luiza,
au!
Imi imaginez ca pierderea nu s-a intamplat cu mult inainte de termenul limita de predare.. ceea ce face lucrurile si mai tragice... asa a fost?
Bine c-ai putut-o reface!

Monis spunea...

yupiiiiii, ma bucur tare!

Mamiţuni spunea...

Monis,
a propos de bucurat: da' eu :))