vineri, 22 noiembrie 2013

Momente istorice aproape rămase neconsemnate


 (căci mi-s, cu precădere-n ultima perioadă, un cronicar incompetent)

Ieri, Muţunau a cerut şaorma.

De fapt, a cerut „o de-aia”, când, stâlciţi în trafic, aşteptam să se mute odată viermele luminoso-târâtor de maşini spre pasajul Victoriei şi, ce să vezi, pe geam se vedea o fastfuderie „de-aia”.

(desigur, ştiu exact cine şi când i-a explicat cum se face şaorma, într-o seară de toamnă ceva mai caldă şi mai pedestră).


Reacţii din offline:
- Cum, pân’ acu’ n-a mai mâncat şaorma?
Bună....
- Şaorma e, după mine, pentru copiii care au deja buletin - eventual, şi permis de conducere. Deci nu.

***

- O bere cu de toate n-a cerut încă?
- Oh, ba da, într-un fel. Nu chiar cu de toate, dar bere cere de cel puţin 9-10 luni. (inutil...)

***

- E pe drumul cel bun.
- Da. N-a trecut decât vreun 1 an de când mi-a cerut să atârn şi eu cruci de oglinda retrovizoare, c-aşa avea don’ (fost) şofer de grădiniţă...

Deci drumul spre lanţuri şi alte agregate e deja deschis, autostradă cu 3 benzi pe sens, etc.


Nu de alta, dar „cie taaaare ieeee” aud zilnic, despre toate prostiile o mulţime de lucruri cărora eu nu le prind adânc înţelesul.


În rest:
- s-a apucat de minţit languroso-tâlhăritor (la sală, cere carabine în numele altora - de fapt, pentru el),

- îşi sfidează ferm, hotărât şi logic educatoarea când e sancţionat pe motive de indisciplină („n-ai să faci asta” „la ce te referi?” „şi ieri, când am încălcat regula, ai spus la fel, şi n-ai făcut. deci n-o să faci nici azi”)

- îşi sfidează oarecum mai sfios muma din dotare, după oarece dovezi că nebuna susnumita posedă fitilu’ ceva mai scurt şi n-are pic de jenă & nicio intenţie să apeleze la diplomaţie când e vorba de recidive asumate
(mai degrabă îl conduc brusc către ieşirea din incintă sau o tăiem instant acasă din mijlocul a orice - indiferent cât a costat. asta fiind o nimica toată pe lângă conferinţa de presă ulterioară... )

- ascunde tot felul de lucruri (inclusiv mâncare, ceea ce nu e distractiv deloc...) când i se năzare lui c-aşa ar fi nimerit... (sigur e reverberaţie (stârnită de escaladă) dintr-o viaţă anterioară petrecută ca veveriţoi languros în vârf de copac scorburos. stufos. sinuos. foios. )

În continuare, respiră mai rar decât vorbeşte. Poate e momentul să-i deschid post de radio.
După părerea lui, sigur are deja.

5 comentarii:

Unknown spunea...

Si ce daca vorbeste mult! E bine, ca acusi, la adolescenta o sa-i scoti vorbele cu clestele din gura! Deci, spor la vorbe!

Anonim spunea...

da' poate o sharoma de casa n-o fi chiar bau-bau. lipie, niste piept de pui facut la cuptor, cartofi prajiti (sau tot la cuptor), salata de varza, castraveti murati (de mama/bunica), maioneza, sos de iaurt cu usturoi si ketchup, toate home-made, asaaa, la 10000 de ani odata, ca n-o fi dracu' chiar asa de negru. numa' zic.
cu shaorma am o relatie foarte speciala; a fost introdusa in familie de mama, dupa o internare in spital in alt oras, cu numele de "shaomac" :). o pacienta de origie turca sau ceva de genu' primise d-acasa. a venit mama croita pe "shaomac". am umplut foi de clatite (facute fara zahar; oricum le facem fara zahar si dc le umplem cu dulceata). acu' cca 18-19 ani cand s-a intamplat intamplarea, nu se gaseau lipii libaneze in oraselul nostru minuscul. cred ca nici in bucuresti, pentru ca acu' 14 ani cand m-am bucurestenizat eu nu-mi amintesc de lipii sau shaorma pe toate drumurile.
asta nu inseamna ca mananc shaorma zilnic. cred ca au foar 4 sau 5 in ultimii 3 ani.
ady

Mamiţuni spunea...

Doamnelor,
constat ca, dupa cum s-ar spune, tineti cu ursul.

Adriana,
conform ultimului recensamant, eu posed numai doua urechi. Care, fie separat, fie la pachet cu posesoarea, se declara complet depasite de diluviul verbal neintrerupt.
M-am gandit la mutenia adolescentina - marturisesc ca momentan n-o prea vad venind.


Ady,
multumesc pentru sugestie, o s-o folosim la "optionalul" nostru domestic de bucatareala.
Adic-am sa-l invit pe tanarul domn sa-si pregateasca o portie - chiar daca noi n-avem chiar toate agregatele alea spectaculoase (cuptoare, frigarea, etc) pe care le vezi in saormarii.

Anonim spunea...

eu vreau sa impac si capra si varza si lupul.
nici noi n-aveam toate agregatele cand faceam (cand locuiam impreuna cu niste prieteni), dar ne iesea o shaorma de-mi amintesc si acu'. (voia buna si berea-aveam voie, eram majori- erau incluse "in pret")
ady

Mamiţuni spunea...

Ady,
vorbesti de bere (post-majorat, am retinut).
QED, tii cu ursu' :)