duminică, 30 ianuarie 2011

Sâmbătă am fost la teatru...

Sâmbătă am fost la teatru... La/cu trupa Paiaţa, la CŢR.

Sub numele de Lupul cu Scufiţa Roşie şi contra sumei de 20 RON (10 copilul, 10 eu) am văzut o ... chestie.

Nu, oricât aş aprecia şi iniţiativa, şi eforturile de-a juca un spectacol nou pe săptămână, nu mi-a plăcut reprezentaţia. Deloc. Şi nu numai mie. Spre deosebire de data trecută (acum muuulte luni, când am fost prima oară, tot la trupa asta, la Fata babei şi fata moşului, care m-a "prins") acum Muţunau s-a plictisit de moarte. (şi lui îi plac foarte mult şi poveştile în general, şi marionetele!)

Povestea de ieri a fost o varză sinistră (cu peştişor de aur, Scufiţă karatistă, vânător libidinos, mamă languroasă, lup penibil şi bunică bătăuşă), fără nicio legătură cu firul original al poveştii, da’ pliiină de aluzii destinate urechilor adulte.

Bun, nu mi-aş fi dorit să văd ad litteram povestea originală. Nici n-ar fi fost posibil, în cele 20-30 de minute alocate reprezentaţiei. În plus, e, evident, o chestie de gusturi - în sală erau oameni care păreau să se distreze de-adevăratelea.

Da’ acu' zic: încropeala aia sinistră... brrr!

Păcat de efort, de costume, de joc. Sau poate-i doar o excepţie... În fine.

Data viitoare, însă, încercăm în altă parte. Poate la Ţăndărică. Vedem.

2 comentarii:

g.cojocaru spunea...

Piciul cum a privit reprezentatia?

... si legat de abordarile "moderne" ale diverselor reprezentatii pe care le-am vazut.. eu cred ca sunt prea incuiata pentru viziunea regizorului modern. :)

Mamiţuni spunea...

G.,
s-a plictisit, voia sa plece, a fost destul de greu sa-l tin acolo - asta in conditiile in care, daca i-ar fi placut, ar fi stat nemiscat.

Regizorul modern mi se pare mai mult decat bine venit, la piese pentru adulti. Pe cele pentru copii le prefer clasice!