duminică, 4 decembrie 2011

Eclipsă, concert, cărţi, ciocolată şi soare

Eclipsă: De lună. Pe 10 decembrie.


Detalii de la NASA, aici, de la Hotnews, aici.
5 mii de ani de eclipse lunare, aici.

O să sune tembel, dar plănuiesc să conving copilul să doarmă mai puţin în după amiaza aia, că tre’ să ne holbăm la eclipsă. Păcat că nu pot obţine în timp util telescopul...


Concert:
Clasic e fantastic.
La noi pe scăunel (l-am împărţit) a fost jale mare când au plecat de pe scenă cele două pisici (Mădălina Stan şi Netty Nicolae), dar dansul lebedei-balerină (Mădălina Stoica) a suscitat atât de mult & profund interes încât tragedia de-nceput a fost rapid uitată.

E frumos la Clasic e Fantastic, chit că-i bătaie pe bilete, balamuceală, cam militărie din partea doamnei prezentatoare şi, că, pe final, post concert, are loc, invariabil, un cros. Muţunau şi-o colegă de grădiniţă devin (cu rândul!) Tom şi Jerry şi pişcă una din cele mai mari alergături din istoria Ateneului.
Recunosc, mai apoi, post cros, am un frison de extaz neregulamentar când văd ce mutră face gardianul public la vederea ierbii călcate democratic în picioruţe, în faţa Ateneului, după concert, de-ntregul popor.

Mi-e neclar de ce, dacă tot există cerere, nu au loc mai multe reprezentaţii ale aceluiaşi concert (OK, ai de sincronizat programul Ateneului cu programul orchestrelor & cu multe altele, da’ dacă iese odată pe lună, poate iese şi mai des...?). Sau de ce, dacă baiu-i autofinanţarea, nu creşte un pic preţul biletelor. De la 10 la 12 sau la 15 nu cred că-i gaură-n cer pentru buzunaru’ melomanului, dar x sute (de locuri) x 2 (sau 5) lei mai adună oarece firfirici.
(a nu se înţelege că nu apreciez efortul organizatoric, pe care-l cred pur şi simplu supraomenesc; dimpotrivă! mi-ar părea rău, însă, ca o iniţiativă atât de faină să se oprească din pricina lipsei de elan şi/sau susţinere)



Cărţi:
Reduceri la Antic ExLibris, cel de pe Academiei. La fiecare a doua carte cumpărată se acordă o reducere de 50% din preţ. (desigur, din cel mai mic dintre preţurile celor doua cărţi).

Căutam de mult asta:


şi asta:
(zbierăt pe fundal: maaaami, fetele de ce nu au puţăăă?)

La Elefant, nereduse, sunt 39, respectiv 29 lei.
La ExLibris, (dar doar la cel de pe Academiei, din zona GazIt, Spring Time) sunt reduse la 14.99. Luate împreună, vor costa, rotunjit, 22.5.
(nu, nu lucrez la ExLibris, doar cumpăr (intens) de acolo. nu ştiu cum fac de pot vinde la preţurile astea, sunt extaziată să pot citi mai mult)
Mai au muuuulte alte chestii pentru copii.
Cât de curând, vom construi o corabie de piraţi şi, apoi, un schelet uman.
Sună vag înspăimântător.
Nu e. Muţunau e vag interesat de anatomie şi de felul (în care) şi motivul (pentru care) i se mişcă mâinile şi picioarele în anumite feluri şi nu în altele.


Ciocolată:
Ne-am cerut la toaletă la ciucalătăria Leonidas şi-am rămas mega plăcut impresionaţi şi de primire, şi de atmosferă, şi de micul nostru moment de consumatori elitişti şi simandicoşi de ciocolată caldă (eu) şi brioşă cu apă de flori de portocal (Muţunaul).
De mare excepţie, mai ales că n-o să mai mergem prea des, în formaţia asta, la ciucalătărie.


Soare:
Ăsta a fost afară. Frumoasă zi.

5 comentarii:

Elena spunea...

Ce carti de parenting ti-au placut cel mai mult? Stiu ca ai mai mentionat in articole si te rog iarta-ma pentru intrebare acum. Daca nu ai timp, nu raspunde; am sa cotrobai eu prin blog.
Imi place atat de mult cum vorbesti si cum il cresti pe Mutunau, mi se pare cel mai natural cu putinta.

Mamiţuni spunea...

Elena,
iarta-ma, n-am apucat sa-ti raspund mai devreme.
Daca ai cotrobait in blog, le-ai gasit pe astea:
"Bebelusul meu e cel mai fericit", de Harvey Karp, si "Comunicarea eficienta cu copiii", de Adele Faber, Elaine Mazlish, Lisa Nyberg, Rosalyn Anstine Templeton. A doua e mai degraba pentru copii mai mari.
Mi-au mai placut si altele, dar n-am apucat sa scriu despre ele.
Si cred ca, oricat ar parea de ciudat, cel mai mult mi-au placut...blogurile!!! Din portiile de viata reala invat cel mai mult.
Asa ca se impun multumiri adresate tuturor celor din blogroll.

Multumesc, sper sa fie si el de aceeasi parere!

Mamiţuni spunea...

Comentariile aferente, aici:
http://jurnal-de-mutunau.blogspot.com/2009/08/bebelusul-meu-e-cel-mai-fericit.html
si aici:
http://jurnal-de-mutunau.blogspot.com/2009/09/comunicarea-eficienta-cu-copiii.html

Elena spunea...

Multumes mult, mult! Am lista pt Mos din artile de pe blog (am descoperit si altele prin mentiunile tale, de fapt pe Dalto).
Sarbatori asa cum le doriti!

Mamiţuni spunea...

Elena,
multumim, asemenea: Sarbatorile cu bine!