joi, 4 martie 2010

Schimbare de ritm

Vreau să citesc. Implicit, o să am mai puţină vreme de scris.
Asta înseamnă c-ar trebui să mă pot strădui să produc postări mai cetibile.

Hasta la proxima.
Ca să fie şeherezadică scurta despărţire, zic aşa:

Stingem lumina (că ne plac toate întrerupătoarele, ceva de speriat) şi zicem sonor pau-baaaaau...

Scărmănăm intens şi nemilos pisica Tipsy, care, săraca, ripostează numai când până şi bipezilor din jur le vine să-l zgârie pe smotocitor, ca să se oprească odată din abuzat animalul patrulab.
Cu toate acestea, mâţanul în cestiune este, de fiecare dată, prima fiinţă care se prezantează prompt să consoleze Muţunaul împiedicat, proaspăt răşchirat pe podele. Şi o face plină de compasiune, mieunând a jale...
de unde am dedus că e ori plină de iertare, ori de-a dreptu’ pur şi simplu masochistă.

Ne cerem răcnind afară, în parc, să ne jucăm cu pii-ii.

Dacă n-am apucat a alerga destul peste zi, îi tragem lu’ Mamiţuni cel puţin două picioare-n gură când, după baie, încearcă să ne echipeze cu pampers şi pijama.

De la strâns intens de chiloţi (de către Brutusul de bonă, altminteri relativ prevenitoare) ne-am ales cu ditamai ulceraţiile pe picioare (pe coapse, fix pe linia pampersului). Intenţionăm să găsim, pentru moment, măcar chiloţi absorbanţi cu o altă croială.
Altă alternativă ar fi să trecem direct la textili, cu riscurile răpănoase de rigoare. Sau la altă bonă. Prea greu.

După o vizită absolut spectaculoasă la un cabinet particular de acupunctură, Mamiţuni se îndoapă cu vitamine şi cu lăptişor de matcă. De astea avem bani. De chinezisme (70-200 RON/zi!!!) nu.

Tot n-am depăşit starea de oboseală & leşinăciune cronică. Aşteptăm sezonu’ urzicilor atot-întremătoare.

Estimp, zicând acestea, Mamiţuni, somnoroasă, adormi cu nasu’n tasta enter, publicând astfel postarea. Şi, sfioasă, tăcu.

8 comentarii:

Ralu' spunea...

Io sper sa nu te pauzezi prea mult, ca o sa-mi lipseasca sa te cetesc. Chit ca nu prea zic multe, da' bag la cap :P Pentru lesinaciune si moleseala, poate niste homeopate, daca acupunctura nu face fata? :)

Mamiţuni spunea...

Ralu',
multu', sa traiti!
Ma gandeam sa apar de 2-3 ori pe saptamana cu postari, in loc de 4-5. Deocamdata.
Intrebare: ce anume din homeopate (preparatele standardizate, gata ambalate) stii tu c-ar merge la lesinaciune si moleseala? (sau tre' sa merg sa mi le prepare, numai si numai mie, pe reteta personalizata?)
Multu'.

Ralu' spunea...

Hai ca 2-3 postari/sapta e acceptabil :P
Cu homeopatia e cam asa: ar trebui sa te duci la un nene/o tanti de profil, ca remediile sunt pentru persoane, nu neaparat pentru simptome (fix aceleasi simptome pot fi tratate cu remedii extrem de diferite la persoane diferite; uneori chiar si la aceeasi persoana, in momente diferite). Daca dai de un homeopat bun (si cica pe la voi pe-acolo sunt), o sa-ti placa rezultatele :) Hai sanatate si forma maxima, ca indata vine astenia de pirmavara :))

Mamiţuni spunea...

Ralu',
deci nu se poate fara consult & prescriptie, nu gasesc gata preparat, la butelie...

Ralu' spunea...

Pai toate-s deja gata preparate, chestiunea-i ca fara consult (unu' serios tine macar o ora) nu stii ce si mai ales cum sa iei.

Mamiţuni spunea...

Ralu'
o sa incerc sa ma programez.
Sperasem, naiv, ca s-o fi lansat ceva nou si ca m-as fi putut scoate cu o simpla vizita la farmacie. Un Oscilo anti-astenie, ceva... asta visam!

Ralu' spunea...

Vise, maica! De-ai stii tu de cand visez si io la teleportoru' ala....

Mamiţuni spunea...

Ralu',
cand il gasesti, anunta-ma, te rog :))