marți, 19 iulie 2011

Trei. Vacanţă. Planuri.

Trei.
Trei copii sub trei ani, în aceeaşi casă, alături de trei adulţi vag înnebuniţi de cap, într-o după amiază de duminică. (S., fetiţa gazdelor, cam de aceeaşi vârstă, musafirul Muţunau şi M., fratele-bebeluş al lui S.)

Cum ar zice reclama, de nepreţuit.

De notat, totuşi, că, pentru o scurtă perioadă de timp, cei doi cetăţeni mai mari au purces la ceva neaşteptat: şi-au făcut intens morală unul altuia. Vreme destulă pentru mame să-şi beie relativ domol cafelele, în vreme ce-n sufragerie se desfăşura dubla sesiune de supraveghere poliţienească, reciproc administrată.
Concluzia: poate-i batem cam mult la cap, de ştiu atâtea texte moralizatoare?

După care tinerii au confirmat anxioasele aşteptări iniţiale, îndemnându-se unul pe altul la cele mai mari năzbâtii.Vacanţă.
Chiulesc. Copilul e la grădiniţă. Extazul meu momentan (proaspăt alimentat cu nişte caş & ardei gras) nu cunoaşte margini.
Păcat că nu va ţine mult.
Dar, indiferent de durată, voi profita maxim.


Planuri.
Post-weekend trist, săptămâna viitoare e dublu-aniversară - Muţunau & mătuşa cu acte în regulă & Mamiţuni împlinesc nişte ani. În total, ia să număr, 70. Cred. Mi-e lene să repet calculul. De, vacanţă.

Aş putea să fac (rost de...) un tort cu 3 sectoare şi şaptej' de lumânări în care să suflăm toţi odată.
Sau de 3 chestii mai mici - 2 torturi( Muţunau & mătuşa cu acte în regulă) şi o salată de fructe (eu).

Muţunau a anunţat că el vrea să-şi serbeze ziua. (dacă mă prind c-a fost instigat la grădiniţă, fac scandal).
Nu ca anul trecut, când solicita, elegant, simplu & necostisitor, un pic de smântână.

Ceea ce, pe aceste călduri, îmi pare, pe de o parte, cam complicat, pe de alta, foarte potrivit cu o serbare fructo-legumicolă pe-o pătură întinsă în parc.
Sau cu mai multe.

În rest, ca-n cazul oricărei vacanţe care se respectă, am planuri din categoria "să termin şi (cu) X..." cât pentru două cincinale bine-ndesate cu recolte-record la hectar.
Desigur, realitatea îmi va (mai) tempera elanul.

6 comentarii:

Anca spunea...

La mulți ani trio-ului M&M&M! Și vacanță reconfortantă!

Mamiţuni spunea...

Multumim, Anca!

alina spunea...

Pai uram si noi anticipat, just in case, triploaniversare minunata, cu multi ani fericiti si frumosi la urari, trimise cu mare mare drag!

Mamiţuni spunea...

Alina,
atunci multumim si noi anticipat, tot cu mare drag!

Raluca spunea...

Nu cred ca la noi se mai numeste anticipat daca eu doar acum recuperez ce am pierdut in concediu :D. La multi ani! Sa fiti sanatosi si fericiti si impliniti! Iti doresc, doamna, sa castigi la loto sau sa ajungi sa castigi asa de bine facand ceva drag (si usor :D), incat sa ai mult, mult timp liber (pentru oricat cas cu ardei :D) si mult mult timp de petrecut cu Mutunau (si cu alti pui de Mamituni :D).

Eu ti-am zis ca la harul asta te vad castigand un ban din scris :D. Si te vad asa, scriind la o terasa insorita, cu o ceasca in mana. La terasa casei proprii, bineinteles :D.

Mamiţuni spunea...

Raluca,
depinde pentru ce an faci urarea :))
Multam fain, asemenea.
Cat priveste alti pui de Mamituni... nhm... ce vrei sa insinuezi? :)
Nu pot sa sper decat ca (ma) vezi bine si ca ai gura aurita!