joi, 13 februarie 2014

Educaţia dă, în sfârşit, roade


Dă. Da. Dă.

Da’ nu neapărat din cele scontate.



Aşaaaa... deci ce scrie la carte să faci în caz de moftureli todleriste? (2-3 ani, aprox)
Să-i dai mini-dictatorului de ales.

- Gligore, vrei dulceaţă sau scorţişoară peste laptele cu orez?

(metoda, ericsoniană de feliul ei, parcă, zice c-aşa Gligore va binevoi să bage oricum la ghiozdan laptele cu orez, distras fiind de mirajul alegerii dintre variabilele substitubile, în speţă dulceaţa şi scorţişoara).


Între noi fie vorba, de la vreo 4-5 ani încolo Gligore o să înceapă a zice texte suspect de asemănătoare cu „mă doare la başcheţi de orezul tău cu lapte, cucoană, eu vreau XYZTQTZ” / „să mă leşi cu psihologhismele tale răsuflate”).


Saaaaauuuu ...:

(Muţunau, în picioare pe pat, îşi flutură lasou-eşte nădragii proaspăt daţi jos de pe el însuşi)

- Mami, vrei să-i arunc pe jos, sau în capul tău?

5 comentarii:

mara spunea...

:)))))

Anonim spunea...

Eu am citit ca tocmai ca sa eviti mofturile trebuie sa nu- l lasi sa aleaga.Keep it simple,ar fi sfaturile specialistilor in pedagogia alternativa.Asa zic ei, eu inca n-am probat.

Mamiţuni spunea...

Mara,
ma crezi au ba, dintre toti cei despre care stiu ca mai arunca un ochi pe-aici, la tine m-am gandit ca o sa apreciezi corespunzatoriu faptele de arme ale Mutunaului!

Anonim,
as zice ca specialistii cu pricina (care or fi crezand ce zic) nu-s chiar vecini cu mine.
Sau ca n-au tras fix lozul castigator al copchilului cu tendinte opozitionale.(ca de la toddlers pornise discutia...)

Da' ceva mai serios vorbind, mi se pare extrem de neadecvat sa-ti pui problema ca nu-i dai copilului niciodata de ales ... (ma si vad felicitandu-l ca si-a luat permis de conducere, pentru ca, pe urma, sa-i spun ca numa' pe ruta asta sa mearga pana acasa, orice ar fi, da?)

Anonim spunea...

A,nu,se referea strict la mancare recomandarea cu pricina.Eu mi-am regasit bunicii in sfatul asta pedagogic; ei ne dadeau sa zicem orez cu lapte si noi aia mancam.Iar asta m-a format pe mine un copil si apoi un adult care nu e mofturos la mancare, zic eu acum,uitandu-ma in urma.

Mamiţuni spunea...

Anonim,
la noi asta a tinut pan' s-a prins ca are direct acces la alternative... (cam de cand a invatat sa deschida frigiderul...)
Si s-a prins devreme.