vineri, 26 februarie 2010

Contaminarea

- Ştii, când ai venit cu el la birou, atunci, demult, şi mi l-ai dat în braţe, m-am gândit c-aş vrea să fie al meu. Sau să am unul al meu. Îmi părea atât de rău că nu se poate...

Cam un an mai târziu, năştea. Chit că medicii o sfătuiseră să renunţe la a mai aştepta o sarcină...

***

- Felicitări! Noi facem tratamente de doi ani şi tot nu apare o sarcină...
- Bea apă după mine.


A apărut. Între cei doi copii (al felicitatei şi al felicitatorului) e mai puţin de un an diferenţă. Nu ştim dacă nu cumva totul se datorează invocării apei :)

***

- Uite, mă gândeam: cu cine să se joace el când mai creşte? E diferenţă mare de vârstă între el şi surorile lui...

Şi acum, avem în peisaj doi terorişti. Noroc că nu se văd des.

***

Oricât ar părea de ciudat, copiii se cheamă unul pe altul. Eu aşa cred. De-acolo, de sus, de unde vin ei, se mai întâmplă să mai vadă, prin intermediul celei sau celui care e pe drum, la cine se mai pot duce.

Dacă aveţi copil (copii), indiferent că-s pe drum ori au venit deja, şi vi se-ntâmplă să-ntâlniţi ochi trişti pe teme de maternintate, daţi mai departe.
O-mbrăţişare de copil, o privire ori un gând bun sunt suficiente.

Eu aşa cred.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Asa a fost si la mine cu o colega de birou, deja mamaica unui baietel de 6 ani, femeie de 38 ani atunci care nu mai voia copii.In momentul cand am anuntat-o ca voi avea un bebe ( eu l-am asteptat ceva timp pe Piulita ) mi-a spus intr-o zi :" sa nu beau apa dupa tine ca se ia si mie nu-mi mai trebuie!". Dar nah...atat ma mangaia pe burta ( desi nu se vedea atunci nimic), atat isi amintea cu drag de fiu-su cand era bebe, parca ar mai fi trecut o data prin experienta cu pridcina si bam-bum ! ma anunta la fix 4 luni de la momentul cand am ramas eu insarcinata ca ea mai asteapta un copil.Am ramas paf!
Vorba ta, chiar se iau prafurile de facut copii :-))

Anonim spunea...

scuzati greselile, dar graba strica treaba!

Lutyk spunea...

Eu cred ca barza e de vina! :D Dupa ce lasa un bebe se intoarce la suratele ei si le spune ca mai e cineva care vrea.

Altheate spunea...

Se ia doar la persoane care vor un copil, constient sau inconstient.

Eu m-am dus intr-o zi, pe strada la o doamna care mi se parea ca seamana cu o cunostiinta, si am trebat-o ce fac cei doi copii, iar ea, aproape cu lacrimi in ochi, mi-a spus ca i-ar placea sa aiba, dar nu e cine credeam eu ca e. Sper ca pana la urma sa reuseasca sa-si faca macar unul.

LA botez la Dani, o prietena l-a luat in brate cu drag, isi dorea si ea un bebe dar nu mai aparea. O luna mai tarziu a aflat ca e insarcinata. A zis sigur ca s-a contaminat de la Dani, blonda este pustoaica.

Mamiţuni spunea...

Ayandari,
cred ca toate avem (am parcurs) o poveste din asta...
Buna aia cu prafurile :)

£utic,
aha, deci misterul are o explicatie investigativo-logistica! barza era de vina!:)

Altheate,
emotionante povestile spuse de tine!
E un taram misterios.