luni, 6 iunie 2011

Ce mai fac Muţunau şi Mamiţuni

Muţunau haleşte pipete.

Partea lipsă, desigur, e cea ronţăită de tânărul cercetător. Sau mestecător. Sau ambele.

- Da’ spune-mi şi mie, ce ţi-a venit de te-ai apucat s-o mănânci?
- Aşa t’ebuia!

În consecinţă, Mamiţuni haleşte calmante.
Din fericire, tratamentele iniţiale par să fi dat roade. (nu cele legate de calmante!) Ceea ce nu înseamnă că nu tre’ să stea toată lumea geană pe el în următoarele 2-3 săptămâni, de orice eventualitate...

În camera cu bile de la Ikea, Muţunau navighează precaut prin mormanele colorate şi, odată urcat sus, la tobogan, sare. Pe lângă. Nu chiar din prima, căci mai întâi a alunecat şi-a trebuit să se dea jos tot pe tobogan. Din a doua sau a treia, căci om avea lipsă multe la inventar, însă perseverenţa nu e printre ele.

Probabil ar fi indicat:
- să acceptăm realitatea şi să-l facem fachir
- să-i pregătim de ziua lui un tort corespunzător, cu cioburi, sârmă ghimpată, zeamă de cuie şi-un aruncător de flăcări (de ultimul nu s-a legat până acum, dar nu e nicio îndoială că va face-n curând progrese).

Acasă, Mamiţuni se trezeşte c-a lansat (involuntar) şi episodul de dezvăţare nocturnă de chiloţi absorbanţi - căci am uitat complet şi să mai cumpărăm alţii, şi să ne schimbăm seara de cei de pânză. Asta-n pofida (sau poate tocmai datorită ...) faptului că la grădinilă au aterizat de curând doi copii noi, mai mici, iar Muţunau a găsit de cuviinţă să regreseze (dar numai acasă!) şi să mureze constant canapeaua.

Pe blog, Mamiţuni scrie, cu geniul caracteristic din dotare, o postare minunată pe-o temă de mare actualitate. Apoi, între şapte mii de ferestre de net şi cam tot atâtea urlete muţunautice, din greşeală, o şterge / pierde. Fie-i întoarcerea în eter uşoară - că altă urare mai inspirată momentan n-avem. Postării, desigur.

Muţunau, escroc, a-nvăţat să urle la comandă (aia proprie) întru cerşeala supremă de atenţie. Mamiţuni, care nu-i exact surdă, s-a-nfăţişat prompt, c-un aer sictirit şi l-a informat pe Petrică-şi-Lupu-reîncărcatul, versiunea ţopăitoare de apartament, că procedează greşit umblând după felul acesta de atenţie şi că riscă multe (în special ignorare când i-e lumea mai dragă) dac-o ţine tot aşa. Muţunau a rânjit sardonic. Tema, pe moment aparent tranşată, s-a mutat de fapt iute între zonele de conflict deschise în prezent - deci o vom mai revedea...

Mamiţuni se gândeşte să se convertească la hinduism - poate-poate, dacă dă dovadă de suficientă devoţiune, capătă (fie şi temporar!) numărul suficient de mâini care-ar ajuta-o s-o scoată la capăt şi-n absenţa unor zile de lucru de 60 de ore.

7 comentarii:

alina spunea...

AOLEU, sticla?!!?? Ooof, cum ati rezolvat, asadar?

Ralu' spunea...

Mama, cate-s la voi, acolo :D
Cu postarea, n-ai reusit sa salvezi nimic? Bloggeru' mai are cate-un acces de harnicie si salveaza drafturi, n-o gasesti (macar partial) pe la postari nepublicate?

Carla spunea...

Eu nu vreau decat sa aplaud, din nou, marele fel in care stii sa faci haz de necaz... :)

shmeny spunea...

bai, cum reusiti? mutunau e supraom, si tu la fel, implicit

Mamiţuni spunea...

Alina,
aoleu, da.
Clatit gura si procedat la spalaturi stomacale, via indus vomisment.
(se indoapta copilul cu paine si multe lichide, eventual din categoria alora care au sanse mari sa nu se inteleaga intre ele, apoi urmeaza decartatul).
Peste endoscopie, din motive de weekend si nu numai, am sarit. Cel putin momentan.

Ralu',
oh, da. Avem de-a treaba...
Nu, n-am recuperat nimic, caci eu fac toate lucrurile temeinic. Chiar si atunci cand sterg accidental drafturile.
Dar o voi rescrie, imbunatatita ;)

Carla,
multumesc.
Nici cu tine nu mi-e rusine! :)


Shmeny,
simplu, ca marii performeri. Fluid si aparent fara prea mari stradanii.
E, de asemenea, posibil sa ne tragem (pe ocolite...) din diavolul tasmanian. Varianta din desene animate, desigur.

Raluca spunea...

Sper ca nu te superi ca rad de necazul vostru, dar scrii minunat! :)))

La propozitia "Fie-i întoarcerea în eter uşoară" am izbucnit intr-un ras in hohote :)))).

Mamiţuni spunea...

Raluca,
nu, nu ma supar, mai ales ca ma complimentezi :)