sâmbătă, 30 iulie 2011

Obositosaurus Rex

Dacă ne uităm la găină şi vedem dinozauru' ca strămoş, expresia "varză de oboseală” mă are pe mine-n spate, pe post de Obositosaurus Rex.
Da, din nou. Etern. Cronicizat.

Am serbat & participat la serbări toată săptămâna.
E minunat să serbezi.
Ce mă cam încurcă e partea cu strânsu'(rile) de după.

Apoi am împachetat apoteotic pentru vacanţa muţunautică.
Partea interesantă este că toate bagajele fuseseră făcute romantic, în penumbră şi la lumina lumânării, pe motiv de sărit siguranţa (la origini tre' să fi fost un întrerupător defect, pe care tot zic că-l schimb de circa cinci ani). M-am prins tardiv că nu e doar becu' din baie defect...

Ocazie cu care Muţunau a ţinut morţis să-i aprind o lumânărică de t'enuleţ cu b'ichieta, ca să-mi cânte, surprinzătoro-generos, Mulţi ani t'ăiascăăă, mulţi ani t'ăiascăăă, Mami să t'ăiascăăă, Laaaaa muuulţi aaaani!.

Şi, când să plecăm cu ultimele bagaje, 'mnealui (şi el, obo) a adormit. Nu înainte de a mă întreba, anticipato-oedipian-bărbăteşte: ai făcut duş?
(operaţiunea bălăcitoare, neprogramată, s-a impus dat fiind că toată băgăjăreala chioro-viteză a echivalat cu vreo oră jumate de saună finlandeză, ceea ce, la ultimul transport, a făcut să leşine toţi câinii vagabonzi malnutriţi din zonă, toţi cardiacii stradal-mâncători de seminţe de pe-o rază de 50 de metri şi o parte însemnată din greierii blocului)

(À propos de Oedip: e demonstraţia antitetică supremă pentru attachment parenting. Dacă-l ţineau aproape, scuteau tragedia. Şi rămânea săracu' Freud fără nume pentru complex... )

Această săptămână a mai fost istorică şi pentru că:
- am găsit în buzunarul proaspătului absolvent de grădiniţă (an I, grupă de piticoţi pempărsişti) o bancnotă de 10 lei... de provenienţă necunoscută... (oare face bani pe şest?)
- am înţeles înc-o dată, via trafic bucureştean, de ce e bine că n-am permis de port-armă... şi nici port-grenade defensive!
- am reuşit să stric (prin strivire) aparatul foto. Avea deja o defecţiune la obiectiv şi l-am "ajutat” să şi-o cronicizeze. Nu definitiv, sper...

9 comentarii:

Anonim spunea...

mie gluma-glumelor mi se parea expresia asta " lasa ca te odihnesti in vacanta". in vacanta in care plecam cu una bucata copil. cu tone de bagaje, cu biberoane, cu lapte, olita, pampersi etc.. stii si tu cum cari ca un hamal pentru 3 zile de vacanta undeva :))
si odata ajunsa acolo, se presupunea ca brusc ma voi relaxa stand 24/24 cu progenitura si furnizand entertainmentul pentru ca deh, scos din mediul lui, copilul are toane :)
tin minte ca odata am cantat "bate vantul frunzele" de 32 de ori consecutiv. cum ma opream, auzeam: "bate-bate" si trebuia sa o iau de la capat.
dar tu lasa ca o sa te odihnesti in vacanta asta :)

g.cojocaru spunea...

sa va fie de bine pentru serbari si la multi ani sarbatoritilor!. ;)
Vacanta placuta! .. cat despre oboseala... iti doresc sa treaca; nu stiu cum, dar iti doresc din tot sufletul sa treaca.

shmeny spunea...

la multi ani, sa traiti, sa fiti sanatosi!
si da, olga l-a taiat pe mutunau. 1 an si 11 luni si tot nu vorbeste. va pupam cu drag!

Mamiţuni spunea...

Blo,
o, da!
Cum ajungi la destinatie, cum te pocneste instant zen-ul!
Am ceva antrenament, plec in concedii de oboseala de ani de zile, mult inainte de Mutunau. Dar parca mi-a ajuns!
Multumesc pentru urare. Am conspirat sa ne petrecem separat o parte de vacanta (el la Bunica, eu la munca) drept care, mai stii, poate mai dorm? :)


G.,
multumim de urari!
Iti doresc sa scapi odata de tubu' ala, ca sa te poti duce acasa, sa te bucuri de Vladimir!


Shmeny,
multumim, asemenea!
Ce sa zic, ne plecam in fata maestrilor :)
Acu', mai in gluma, mai in serios, daca Olga aude bine (si asta e usor de verificat, nu-ti trebuie audiograma) si intelege ce-i zici (ex. adu cana, vrei apa, etc), adica reactioneaza in consecinta si "proceseaza" cererea, nu sunt motive de ingrijorare. O sa vorbeasca pur si simplu mai tarziu.

Pentru Mutunau, am silabisit intens vreo doua luni inainte de apara vreo confirmare ca simte nevoia de limbaj articulat...
Si acum facem exercitii de liniste - ca am momente in care nu pot duce simultan 2 activitati, din care una e conversatia cu el...

Altheate spunea...

La multi ani cu intarziere! Vacanta placuta, cat mai putin stresanta, ca odihnitoare nici nu poate fi vorba.

Carla spunea...

La multi ani sanatosi!... voua! :)

Si... vacanta placuta lui Mutunau, iar tie spor la munca si mai ales la odihna!

Mamiţuni spunea...

Altheate,
multumim!
In rest, te rog nu ma descuraja. Eu sper la macar o noapte-doua de somn bun!

Carla,
multumim,
multumesc,
multumeste si el:)

shmeny spunea...

mamituni,
olga intelege tot ce vorbim cu ea, executa comenzi - ca sa ma exprim rece, intelegi ce zi. doar ca nu vrea in ruptul capului sa repete dupa noi

Mamiţuni spunea...

Shmeny,
daca aude (o strigi cand esti in spatele ei si reactioneaza) si poate pronunta, in silabe, cam toate literele, atunci nu va bateti capul.
Ori n-are chef (ii va veni) ori inca nu se prinde cum sa pronunte si ea silabele.