vineri, 24 februarie 2012

Rugby, ghionţi şi muzică clasică

... sau circul de la casa de bilete a Ateneului Român.

M-am prezantat fromos ieri pe la 12.00 să iau bilete la "Clasic e fantastic". Cu listă de douăj’ de belete pentru vreo 30 persoane (parte din adulţi plănuiau să-şi ţie copchiii în braţe) din care doar patru îşi vor vedea concertu’ cu ochii.

Spre deosebire de alţi cel puţin 10 oameni prezenţi la rând, sunt o norocoasă. Am găsit bilete. Cu loc. După 90 de minute kafkiene de stat la coadă plus o secundă de atenţie vulturească, sursa chintesenţială a diferenţei dintre „cu loc” şi fără loc. Într-un (regretabil) acces de generozitate, am lăsat post-şezătorilor (aşteptătorilor?) mei la rând (cel puţin) un loc pe scaun.

Tantea biletăreasă de la casa de bilete e tare simpatică, dar posedă o puternică aparenţă gastropodă (varianta fără corniţe boureşti la vedere) şi n-are nici cea mai vagă idee despre existenţa unor pixuri care chiar  să scrie. Tăierea cu un X (vizibil!) a locurilor date e dintr-o tehnologie extraterestră care n-a debarcat încă la Ateneu. Datu’ de locuri separate, aiurea, la nimereală, e, în schimb, omniprezento-omnipotent. Scrierea locurilor pe bilete e sinonimă c-un preludiu cadânesc de serai, e leeeentă, voluptoasă, cu limba-ntre dinţi, dansat din buric (legănări pe scaun) şi-ntrebări filosofice de cumpărător că dacă n-or fi alea cele mai bune locuri?

Ce e drept, astea de mai sus, plus ochiu’ de vultur, sunt motivele pentru care azi am avut ce cumpăra.

Momentul anunţului anti-climactic că nu mai sunt decât 45 de bilete (care nu au ajuns la mai mult de 9 oameni...) a fost un fel de piaţa Tahrir. Rivuluţie, monşer!
Chiote, revolte, propuneri, soluţii - mai aveam un pic ş-o puneam de-un guvern.

La coadă, logic, se ziceau chestii absolut raţionale (dar nu neapărat imediat realizabile...), cum că să se scumpească biletul, primesc, dar să se deie săptămânal concert, s-ajungă la toată lumea!

Aştept cu interes concertul de pe 4. Dar dacă la următorul iar e coadă de 50m de la 11.30, în condiţiile-n care casa se deschide la 12.00 şi primii 10 oameni iau câte 50 de bilete de căciulă, pe mine m-au pierdut de muşteriu, că n-am chiar atâta timp liber. Şi nici nu apreciez prezenţele auguste de tip cuconet-cu-blănet ghiontist & făr' de maniere.

2 comentarii:

g.cojocaru spunea...

si pana la urma cum e cu alea fara loc?

Mamiţuni spunea...

G.,
nu stiu.
Presupun ca se vor instala niste scaune suplimentare. Sau ca fara loc chiar asta inseamna, ca stai pe unde apuci, pe scari, pe undeva...