marți, 17 august 2010

Enterovirusaţii

Noi ne cam ocupăm cu zăcutul, ceea ce nu vă dorim şi dumneavoastră.

Muţunau a "performat" 39.5 pe fondul unei combinaţii de viroze respiratorii şi digestive. Momentan temperatura pare a fi sub control (sper să şi rămână aşa!) da' avem oarece probleme cu gâtul.
Bunica 'uf'ă mucii!

În ziua cea mai naşpa din punct de vedere digestiv (n-a vrut să mănânce nimic şi-a dat afară toate lichidele pe care le-nghiţise mililitric, cu-ncetinitorul, via seringă - fără ac, evident), s-a cerut la oliţă, să facă pipi (mult, puţin, cât era...) ca la carte...

Mamiţuni a tratat cu indiferenţă propria contaminare (şi cu nişte strâmbături adiacente crampelor deloc uşor de ignorat). După o zi jumate de zăcut, indiferenţa pare să fi dat roade.
(La adult, e mult mai simplu)

N-am dat niciodată nas în nas cu o formă atât de severă de-mbolnăvire. (de regulă, ţineam tot în frâu cu naturiste şi cu alimentaţie; au fost doar două excepţii notabile, când l-am şi medicat) Sper să nu semnaleze un început ...

12 comentarii:

ayandari spunea...

Insanatosire grabnica!

alina spunea...

sanatate multa!

ralus spunea...

vai! Sa treceti cu bine de asta!

Danae spunea...

Sa va faceti bine repede!

g.cojocaru spunea...

offf, imi pare rau ca "v-ati imprietenit" cu nesuferita de enterocolita.
:(
Sa treceti repede si cu bine peste acest episod!

Altheate spunea...

Aveti cumva aer conditionat pe aproape? Ai mei s-au imbolnavit asa cand am mers la munte cu autocarul cu aer conditionat.
Insanatosire grabnica si mai multe petreceri de vara.

denysa spunea...

Multa sanatate!. Sa va faceti bine repede.

Unknown spunea...

Bine Mamituni, asa va laudati??? Insanatosire grabnica!

ALtheate imi pare rau pentru boala voastra si va urez sa nu mai aveti parte dar te-ai gandit vreodata ca nu aerul conditionat da enteroviroza insa calatorii din autocar pot da? Si ca unde a pus unul bolnav mana 12 ore poti gasi crocoburi activi dupa aia?

Si, total fara legatura, Mamituni, tu si fi-mea sunteti tize am impresia.

Mamiţuni spunea...

Ayandari, Alina, Ralus, Danae, G.Cojocaru,
multumim!

Altheate,
da, si la noi viroza respiratorie a venit cu ajutorul aerului conditionat al masinii cu care a calatorit tanarul domn.
Enteroviroza, in schimb, vine de la destinatia turistica! (acolo zace lat cam juma' de sat, fara discriminari de varsta).
Multumim, sanatate si voua!

Denysa,
multumim!

Zoozie,
facem si noi ce putem.
In materie de calatorii - nu stiu daca poti dezinfecta mijlocul de transport... si, cateodata, nu ai de ales.
Cat despre tanara domnisoara Z., daca mai are si alt nume in afara de Anda, se poate :)

Unknown spunea...

Pare sa fie un fel de epidemie, bantuie prin aer. Si Andreiutu are o viroza respiratorie si digestiva, enteroviroza i-a zis doctorul. Insanatosire grabnica!

Unknown spunea...

stiu ca nu poti dezinfecta autocare. Si noi calatorim destul de des cu ele din lipsa de mijloace proprii de locomotie adecvate pentru distante lungi, ca altfel picioare avem, slava Domnului). Si mi s-a intamplat si mie cu Anda o enteroviroya luata pe aceasta cale... de fapt printr-o nefericita inlantuire de evenimente probabil nespalate pe maini si tusind intr-un spatiu inchis. Am vrut sa spun mai devreme ca pur si simplu nu cred ca aerul conditionat e de vina pentru toate bolile astea nefericite. Vorba aia, noi sa fim sanatosi.

Pe Anda o mai cheama si Teodora si mai are si doua nume de familie.

Mamiţuni spunea...

Laura,
cel putin acolo unde am fost noi (la niste sute de km distanta de tine) pare sa fie epidemie. Adica la fiecare doua case e cate cineva suferind (in stare mai suportabila sau, ca la noi, mai grava)
Se pare ca vara se intrunesc (ori de la temperaturile ridicate, ori de la inundatii) o serie de conditii favorizante pentru raspandirea acestor virusi.

Zoozie,
cred ca aerul conditionat in sine, la o temperatura rezonabila (nu 16 grade...) nu e chiar atat de bau-bau.
Dar ce transmite el, da.
Uau, patru nume! Fain.
Deci, da :)