marți, 12 iulie 2011

Peripeţii. Indieni. Dezmăţuri

Au rămas de actualitate: oboseala, căldura, agitaţia.

S-au adăugat: nişte decizii (unele luate, altele în-curs-de), o călătorie de aproape 1000km (dus-întors), muuulte poze, nişte sesiuni de dezmăţ, un cadou miraculos şi un număr de boacăne.

Trecând la boacăne, aş zice că multiplelor dumisale porecle (parţial menţionate aici şi aici - parţial, pentru că mai omisesem unele mai comprometante, cum ar fi cea deloc academică, Indianul Cur-Uns) li s-a mai adăugat una: Indianul Cap-Spart (aici, în versiunea cosmetizată, post-spitalicească)


Reţeta e simplă - călătorind mult, copilul cel setos de noutăţi şi acţiune nu mai doarme cât trebe; mama, altă năucă, nu insistă suficient (şi nici nu dă cu destul napalm peste restul de populaţie-răcnitoare-şi-de-uşi-trântitoare) cât să-l culce, drept care domnia lui, care oricum nu se uită pe unde calcă, îşi pierde dramatic echilibrul şi rade o meclă de trepte.

După care urmează o arteziană. De sânge. Arterial. (ceea ce mă face să vreau să-mi revizuiesc public cunoştinţele & abilităţile de acordare a primului ajutor)

Tratamentul prescris a fost odihnă şi gheaţă. (şi, logic, supraveghere - să nu înceapă să tremure/ vomite/ ameţească/ privească cruciş , etc)

Cel urmat (auto-administrat de către ilustrul pacient) a constat în n-şpe mii de kilometri alergaţi împreună cu câinele Boxie&co, şi-n aruncarea a destule pietre cât să pavezi de trei ori hidrocentrala de la Porţile de Fier.


(aici, câinele Boxie în costum de camuflaj)

Cumva, cele două hematoame au dispărut.
Cicatricea de la atacul meu de cord, probabil nu încă.
(să fi-ncercat să schimb cursul acţiunii ar fi fost vag echivalent cu deturnarea asteroidului Apophis. vag, pentru că deturnările de corpuri cereşti sunt mai uşoare. eu nu-l am la îndemână pe Bruce Willis)


Cadoul miraculos e-o pungă care mi-a parvenit după vreo câteva săptămâni de călătorie.
Miracolul constă în faptul că obiectele conţinute nu doar că-mi plac şi mi se potrivesc, dar au mai şi picat la marele fix - să fi venit conform programării iniţiale, nu mi-ar fi servit la fel de mult şi de precis ca acum. Mulţumesc, Cristina!

Sesiunile de dezmăţ au avut ca obect chestii de genul:


... şi respectiv:


... ocazie cu care am (re)descoperit că, mai mult decât zmeura, îmi place culegerea ei - şi halitul ad-hoc. (chiar dacă, sau tocmai pentru că e vorba de un lighean! nu de castronul din imagine).
Şi că foarte puţine lucruri se compară cu gustul, culoarea, textura şi aroma zmeurei foarte coapte, proaspăt culese.

4 comentarii:

alina spunea...

Auch. Toate ca toate, da' fara capete sparte ...! Of.

Raluca spunea...

Cum reusesti cu atat de mult umor sa povestesti chiar si ceva atat de socant pentru sufletul unei mame...

Pup zulufii blonzi, pe Boxie, si declar ca si eu sunt maaaare fan al zmeurei!

Altheate spunea...

Ne alaturam gastii de indieni Cap-spart, a se citi Mircea care n-a mai gasit alta cale de a cobora de pe banca, decat printre scandurile ei, direct in biluta lui, proaspat tunsa. Si noi tot cu gheata am micsorat cucuiul.

Mamiţuni spunea...

Alina,
dupa spart cap (care s-a dovedit a fi subtire, ca incident...), avem muci.
Dupa muci, s-a atins de pistolul de lipit.
Dupa care si-a scapat nu mai stiu ce pe degetele de la picioare si a mai cazut (citeste: sarit aiurea) de pe un oarece agregat de gradinita.
Sper ca seria se opreste aici.
Dar nu poti sti niciodata.


Raluca,
1. Totul e bine cand se termina cu bine.
2. Un minim de cunostinte medicale iti dau impresia de control.
3. Concizia ajuta.
4. Nu ma pot dezbara asa usor de-un anumit fel de-a vedea lumea...
5. Toate cele de mai sus :)

Am transmis pupaturile catre posesorul zulufilor. Deocamdata, Boxie e prea murdara ca sa fie un receptor bun, dar am notat. Cum o prindem curata, cum o pupam.


Altheate,
auuuu....
Am avut demult in program o coborare de asta, dar la noi n-a fost chiar asa grava...
Sper ca totul e bine si ca impricinatul s-a prins ca trebuie sa-si aleaga mai bine caile descendente...