miercuri, 26 august 2009

Poreclele lui Muţunau

Da' doar nu credeaţi că e numai asta...
Z
ău aşa.

S
ă începem cu înaintea începutului. În demult uitate vremuri intra-uterine, era Pasagerul Clandestin. Mamiţuni abia anunţase la servici cum că, şi s-a tras rapid cu avionul (era sezonu'), în "delegaţie" la nu'ş ce mare meeting, sau training, sau ceva. Pen' că pe vremea aia, deşi sarcina era mărişoară (să tot fi fost 'fo 5 luni? da. de emoţie şi frisoane paranoice, Mamiţuni a zis că situaţia e gravidă hă-hă-hă-hă-hă, târzior), încă nu era foarte clar dacă viitoarea mămică e destul de dolofănuşcă, sau însărcinată (era şi, şi). La dus, pasagerul clandestin a dansat intens pe toată durata zborului. La întors, mai uşurel... Oricum, bilet n-a plătit.

Cam în prima săptămână dupa naştere, şi sub influenţa cadoului de la Ilinca, a devenit Banditul ţoc-ţoc. Cu vocativul Bandite ţoc-ţoc, dacă la asta vă gândeaţi.

A urmat, logic, Maimuţica Hu-hu-hu. O să-i spun lu' fiu-tău că l-ai făcut maimuţă când era mic!!! No binie. Ca şi cum n-ar fi clar (avem şi poze!), gândindu-ne din cine se trage...

P'ormă au venit, nu mai ştim exact in ce ordine, Ţuşcănelul, Bleaşcuţă (o combinaţie de la fleaşcă si... nu mai ştim ce...). Ţuşcănelul a facut mare carieră, s-a internaţionalizat, trecând prin Il zushcanello şi Răţuşcan din Răţuşcon. (cu accentul de rigoare, desigur...)
De top a fost (şi încă mai este) şi Iubirilă. Muţunau e, câteodată, extrem de lipicios.
Mutsinoke şi Muţunau au fost cam la pachet. Muţunau a avut şi forma Muţunaut, care ne permite să ghicim că tot din maimuţă se trage... combinată cu praf stelar de astronaut. Mutsinoke a avut pluralul "muţinochi" şi capacitatea de a eticheta lucrurile ca fiind muţinocheşti. Sau nu.

Tot Ilinca a stat, de data asta direct, la baza unei alte porecle. Volodea. Uite ce faţă de recuperator are! (Muţunau avea, pe vremea aceea, 3 luni). Volodea, zi Gazprom! Haraşo aşa. De-atunci dormim cu "Donul Liniştit" sub pernă. Liniştiţi. Sau, cum ziceam mai sus, nu.

Bunica îi spune(a) şi Scumpişorul. Scumpişorul Nostru. Cu faze de genul "al nostru era cel mai frumos din parc, ai văzut?" Lui Mamiţuni porecla asta (ca şi atitudinea/perspectiva...) i se părea... ei bine... scumpişoară...

La un moment dat, a devenit Băieţel. Băieţeeeeell!!! Ce faci acolo? Scoate degetele din priză!

Când a dat soarele mai bine, toate şepcile din lume au dat înapoi în fata evidenţei: părul lui Muţunau se decolora. Şi se tot decolora... până la alb. Nu, n-am scăpat copilul în Ace. Aşa e el - Suedez.

(va urma)

Niciun comentariu: