vineri, 21 octombrie 2011

Recensământul lui Moş Crăciun

Lasă că am şanse mari să nu fiu oricum acasă când vin ăia, recenzorii: dimineaţa, înainte să fim gata de ieşire, nu deschid nici sub ameninţarea armei, căci sunt contra-cronometru, şi, când deschid, ies cu aşa mare viteză încât tre' să te desprinzi apoi cu şpaclu' de pe oriunde te-oi fi proiectat, dacă te-a mâncat un'i'eva şi mi-ai stat în dreptu' uşii, iar seara vin suficient de târziu ca ăia să nu mai umble, că am program de dat cu flori în geam la Radet.


Dar observez o discrepănţoaie între obiectivele declarate ale proectului... (pagina 5, punct 1)

obiectiv prioritar: de a obţine informaţii ample şi de calitate privind numărul şi distribuţia teritorială a populaţiei, a structurii demografice şi socio-economice, date referitoare la gospodăriile populaţiei, precum şi la fondul locativ şi condiţiile de locuit ale populaţiei şi clădirile în care se situează locuinţele.
(bre, aici aveţi pe puţin 16 obiective, dac-ar fi să le formulaţi corect, câte un aspect măsurabil pe rând, chestie ce-n mod evident vă scapă)

obiectiv complementar: baza de fundamentare a unei analize adecvate a dinamicii diferitelor fenomene demografice şi socio-economice, obiectiv strâns legat atât de gradul ridicat al comparatibilităţii datelor pe plan internaţional, cât şi de cel al comparabilităţii cu datele obţinute la recensămintele anterioare efectuate în România.
(superbă elipsa de predicat, felicitări!)
(cine v-o fi învăţat pe voi că obiectivele se-mpart fix în prioritar şi complementar, să-i rămâie de cap.)
(să fie comparabile cu datele provenite de la recensămintele anterioare din Ro? bre, voi ce-aţi fumat/beut/inhalat/etc?pe ce lume sunteţi? că datele de la recensămintele anterioare seamănă între ele cam cât un tanc acvatic şi două cuie)

... şi datele cerute-n minunatu' formeuler P, maravilioz color roz-purcel.

Lasă că formulările-s tâmpit-sexiste (6, 8, 9): ne-or fi interesând numa' femeile, da' dacă dă recenzoru'
peste un văduv, care-n loc să fie la crâşmă, stă acasă, deschide uşa oamenilor cu formulare cretine, şi chiar îşi creşte copiii, la ce punct îi declară? sau iegzistă şi vreun formeuler bleu?
sau peste o mamiţă care-a născut înainte de-a şi împlini 15 ani?
nu s-a terminat matriarhatu'?
parcă n-aş zice...

Da' la ce-ţi trebe informaţii din afara ariei de cuprindere a obiectivelor, cum sunt cele de la 25 (nu reuşesc să văz cuvântu' religie la objective...), şi poveştile de la 39 la 44, care, sub mască pretins umanitară, sunt ilegale?

27 şi 29 sunt tâmpite, ca si 31, menită suplimentar a produce noi taxe.


Şi io duc profund lipsa unor posibilităţi suplimentare de răspuns, gen:

Am dificultăţi majore la servici fiin'că:
- stau idiot de mult în trafic. Zilnic. Deci nu dorm destul.
- lucrez cu persoane lipsite de bun simţ care-mi fură iaurtu' din frigider/paporniţă
- e curent
- am salariul mic
- ăia chiar mă pun la muncă
- mă ia şefu' la-mpins vagoane c-am pierdut vremea vorbind cu tine în loc să-i răspund la apel


Am dificultăţi în a urca scările fiindcă m-am cam îngrăşat.

Să se revizuiască spre completare, deci, imediat.

Poate dă Aghiuţă & mâncă pe cineva pe undeva să mă înscrie contravenţional-nerăspunzăreaţă, în condiţiile-n care-i evident că nici să vreau n-am când răspunde. Reprezentaţia va fi de Oscar.

A, şi cică tre' să mă prezint până pe 31 octombrie (octombrie?) la comisie, dacă nu mă prind ăia acasă (ceea ce nu s-a întâmplat până acum). Sunt curioasă ce program are comisia. Sunt sigură că angajatorul meu abia aşteaptă să-mi dea concediu de mers la declarat date pentru recensământ.

8 comentarii:

Crevs spunea...

Io daca ma pun in pielea angajatorului tau, simt cum nu ti-as da concediu (nici macar invoire!) sa te duci sa actualizezi recensamantul cu datele tale. Nu cumva ai avut un medical (inoportun, evident, pentru mine - angajatorul tau -)de curand din cauza de Mutunau?! Care Mutunau nu era in schema mea, deci tu de ce sa(-mi) lipsesti?
Pe restul nu prea le-am inteles, intrucat n-am vazut formularele de recensamant. Nici pe mine nu cred ca ma prinde cineva p-acasa. Dar nu-i bai, ma bazez pe vecinii atotstiutori ;)

Ralu' spunea...

Las' sa te caute cu comisiile si amenzile pe urma, ne unim si le zicem de bine :D. Da' pana-n 2014, cand se gata cu totul, nu cred sa ne caute cineva. Pentru binele lor. Dupa aia, ce-o fi o fi, se schimba guvernarea si nu-i mai intereseaza de cnp-uri, sper. La noi poa' sa vie cand vor, oricum nu-i aud daca striga de la poarta. Sonerie n-am. Si sper ca nu cuteaza vreunul a intra in curte fara permisiune...

Anonim spunea...

Eu nu inteleg la ce le trebuie sa le spun exact numele firmei la care lucrez!

Mamiţuni spunea...

Crevs,
nici eu, din pielea proprie, nu mi-as da invoire, pentru ca n-am niciun chef sa stau la cozile lor. (asta chiar e o situatie in care prefer sa raman la munca, e mai de bun simt).
Nu m-as fi dus nici daca intrebarile din chestionare erau normale, de bun simt, cu sens.
Cand or sa-nvete facatorii de recensamant cam ce program au musterii lor, recenzabilii, aia din salariile carora isi trag ei, functionarii publici, prime, o sa avem alta discutie.
Pana atunci, nu pot decat sa contemplu ce model de rigla frustrato-comunista peste deste e asta cu "vino si declara-te singur, ca altfel iei amenda".


Ralu',
eu pot sa nu fiu acasa la infinit...
Vezi, daca m-ar cauta in traficul rutier bucurestean, as fi mai usor de gasit! (mare greseala ca nu s-au gandit sa (ma) recenzeze la semafor... zau asa!)

Anonim,
ăăă... pentru ca statu' roman nu se pricepe sa-si verifice propriile date, pentru ca sa le treci de la un minister la altul e ca si cum ai cara uraniu?
Cum, de ce? Sa fie, acolo.

Anonim spunea...

eu (n-)as vrea sa vad ce fac domnii recenzori cand dau peste un parinte aflat in concediu de maternitate, cu bebelusul urland dupa atentie (ori de foame, de somn, de deranj in pampers & co), in timpul interviului care, dupa toate datele, se pare ca dureaza mai mult decat oleaca


adica eu, cu 2 energii atomice acasa (intre care una inca-n pampersi), clar nu le pot deschide usa

Mamiţuni spunea...

Gratioasa,
ah, ce idee mi-ai dat... sa zic doar ca implica (in principiu olfactiv, in caz de mare nevoie si vizual...) oarece chiloti absorbanti... multumesc!

Recenzorii cica m-au cautat pe-acasa in weekend, cand nu le-am deschis pentru ca eu nu eram acasa. Dar erau pazitorul-de-copil, de ocazie, si obiectul pazei, care se manifesta galagios. Eu cred ca sunt deja pe lista neagra de amenzi, cu numele subliniat cu doua dungi apasate.

La tine daca vin, pune copiii pe ei! :)

Daniil spunea...

Nu ti-e mila de saracu' recenzor ca nu-si face norma ?
Poate il penalizeaza si nu-si ia banii iar tu o sa ai cosmaruri toata viata :)

Mamiţuni spunea...

Daniil,
săăă măăă gââândeeesc...
...
...
...
Nu!
Recenzorul sa faca bine sa ma caute pana ma gaseste.
Mi se par idioate intrebarile si inutil demersul de strangere a unora dintre date, in forma asta. Dat fiind ca-mi stiu programul, sunt cvasi-sigura ca n-o sa ma gaseasca acasa si amenintarea cu amenda mi se pare abuz.
Si nu, n-o sa am (deloc) cosmaruri. N-am timp.