luni, 12 aprilie 2010

Din culisele traiului alături de Muţunau

Vedem:

Mutrele drăguţe de proaspăt trezit, somnoros, respectiv adormit tun.

Chiţăielile amuzato-sufocat-suprinse pe care le emite (în urechile agresoarei) când e prins în capcană de gâdilicioasele gheroanţe mamiţuneşti.

Aerul împăciutor, neaşteptat de matur, cu care vine să-şi restabilească, post-boacăne, bunele relaţii diplomatice cu entitatea maternelă.

Vorbitul prin somn: câteodată, când se mai întoarce de pe-o parte pe altă, şopteşte, tare şi clar, câte ceva din vis. De exemplu, mami.

Atitudinea hotărâtă rău cu care se îndreaptă, câteodată, spre obiectele dorinţelor sale.

Curiozitatea de explorator - care l-a făcut, nu de mult, să aleagă să-nhaţe două mingi tremuricioase (din acelea cu "corniţe”, colorate şi ţopăitoare, de bâlci), în pofida faptului că i se zguduiau şi fălcile, doar ca să vadă bine ce se întâmplă.

Respectarea (aleatoare...) a comenzii la loc.

Pretenţiile de independenţă. Chiar dacă ele includ smulsul mâinii din palma adultului însoţitor & ruptul de fugă taman pe la mijlocul trecerii de pietoni. Lungă de patru benzi pline de maşini cu şoferi grăbiţi şi nu tocmai dornici să frâneze. Ori să se uite pe unde merg, uneori...

Narcisismul. Mic. (momentan...)
Manifestat prin aerele autoadmirative şi uau-urile emise în faţa oglinzii.

Perseverenţa cu care pândeşte sistematic, la schimbarea chiloţanilor absorbanţi, cel mai potrivit moment s-o zbughească de fugă, în fundul gol.

Pofta cu care se repede la mâncărurile magice (preferatele momentului): mango, boabele de porumb, roşiile, pe care e în stare să le mănânce şi cu nisip sau zeamă de cuie.

Aerul serios cu care face nas-în-nas.

Felul în care se ţine de fruntea mamiţunească atunci când e purtat după cap.

2 comentarii:

Mira spunea...

Iar aceasta este ceea ce se cheama "bilss"!
Sa va bucurati unii de altii!

Mamiţuni spunea...

Mira,
multumim! Si pentru urari, si pentru vizita.