vineri, 9 aprilie 2010

De profesie zombi

Am hotărât să nu mai dorm. Să nu mai încerc să adorm, adică.

Avantajele sunt multiple: un plus semnificativ de timp (în care poţi face mâncare, curat, ordine, poţi coase şosete, tricota pulovere, citi cărţi mai mult sau mai puţin obscure & aberante, te poţi vopsi mov cu turcoaz cu frez, te dedai la varii hobby-uri, etc).
Mai puţin stres (dat fiind că ştiinţa ne-nvaţă că el vine cu precădere din lucrurile pe care le lăsăm neterminate, perfecţionişti puturoşi ce suntem).
Mai mult anti-cearcăn.
Un aer eteric, distant-elegant, eventual aparent înţelept.
Reputaţia de gânditor-filosof - pentru simplul fapt că (în sfârşit!) taci.

Fireşte, de la un moment dat vom intra cu toţii într-un soi de Fight Club materno-feminin, în care nu mai ştie stânga ce face dreapta, da' ne batem toţi, cu spor. Ce să-ţi spun, mare diferenţă faţă de status-quo.

(Exemplu: nu mai departe de acu' două zile i-am mulţumit bonei c-a spălat balia copilului, lăsată plină de o mamă nesimţitoare & căzută-n cap de somn. Recte, eu.
- Da' nu eu, doamnă, s-a dezvinovăţit fomeia. (mai şuteşte ea detergent şi ceai, da' când o ia gura pe dinainte, e sinceră)
Muţunau sigur nu. Nici pisicile, a cujetat nedormirea-mi.
- A fost administratorul/instalatorul/vreun vecin pe la noi? am întrebat în gând, incapabilă să-mi evoc imaginea cu mine clătind băliuţa.)


Da-ntre timp se pot câştiga bani. Că tot vorbeam mai deunăzi de idei de afaceri...

Vrei să-ţi plece mai repede (sau definitiv!) musafirii / vecinii / soacra?
Vrei să nu mai ai probleme cu găsitul unui loc de parcare?
Vrei să dai bine în ochii cuiva? (la figurat, bre! la propriu, descurcă-te singur!)

Simplu. Apelează cu încredere la Serviciile Zombilunice Mamiţuneşti.

Până şi cei mai profitori / îndărătnici musafiri vor fugi urlând, desculţi, la vederea Persoanei Înfiorător de Ciufulite, peren-prost dispuse, apărute din senin la masa din sufrageria ta.

Chiar şi cei mai mitocani proprietari de agregate patrurotice îşi vor piti urgent maşina în parcările plătite gen Unirea/Ciclop, fix din dimineaţa în care se vor trezi că-n parcare i-a aşteptat un soi de monstru isteric & profund încercănat, cocoţat pe capotă şi dotat cu papuci contondenţi de casă - modelul cu toc şi puf.

Cel mai mare duşman va fi convins de calităţile tale măreţe şi va cădea instant într-o sinceră & eternelă admiraţie la adresa-ţi, la nici 5 minute de la vizita SZM. De ce? Prin contrast. Via revelaţie. Pen' că ajunge să vadă, în sfârşit,cu ochii proprii, de ce anume-l ferise Dumnezeu până atunci.


Ce m-a convins?

Seria de nu mai puţin de douăj' de treziri mitralierice de-azi noapte. Tăte, într-un interval de nici două ore. Şi răcnito-nepotolite, nu aşa, în glumă...

6 comentarii:

alina spunea...

Trece, mami, trece. Vin si nopti intregi de somn. E ceea ce-mi spun si mie insami. :)

Sinziana spunea...

Draga Mamitumi doctorita a zis cica ii ies 5 dinti deodata. Deci si eu sunt cam in aceeasi faza descrisa de tine in ultimele posturi. Ei bine am intrebat-o pe o colega cu baietel de 3 ani si 8 luni la cat se trezeste la varsta asta. Si a cazut cerul pe mine cand mi-a spus ca la maxim 6.30. :(
Asa ca m-am resemnat. Vorba ta, trezitul noaptea si dimineata devreme se va termina cand il voi astepta noaptea sa vina din cluburi.

Anonim spunea...

Mami draga, Mamituni, inceraca tu sa mai renunti la oarece treburi ca mai vrem sa te vedem pe aici. Vorba sefului meu "we have to organize !" Auzeam, cam zilnic, vorba asta. Acum mi-o spun in gand, tot zilnic :D
Si... nu ca o lauda, dar ii multumesc lui D-zeu ca mi-a dat norocul sa am un baietel iubitor de somn si chiar daca i-au iesit 4 dinti intr-o luna, el tot doarme... toaaata noaptea, pana la 8 dimineta. Deci se poate si asa, dar ziua e spirt :D
Acum ma gandesc la altceva, am mai vrea un bobocel, dar oare o sa fie la fel ?!... ca daca e cu treziri dese noaptea nu stiu cat as rezista.
Si ca sa vezi ca se poate si mai rau. Inchipuieti 2 pui, unul de 2 ani si altul de 8 luni. Unul doarme ziua, celalalt noaptea :( Mama lor, inca, mai e intreaga.

Anonimul, ea :)

Anonim spunea...

ti-am dat un premiu mamituni ca sa te mai consolez :-)

Altheate spunea...

Mai incolo veti avansa la gradul zombi batut sistematic cu picioarele sau mainile, noaptea in patul conjugal, de catre minizombiul care va gresi intentionat culcusul, din care mai intai il va indaparta cu abilitate pe zombiloiu sef-tata.
Deci tot zombi de nedormire dar din cauze fizice.
Stai sa vezi cand apar amandoi noaptea.

Mamiţuni spunea...

Alina,
sigur ai dreptate. Nu ma pot hotari in privinta a cat va mai trebui sa mai astept pana atunci...

Sinziana,
cu 5 dinti deodata... ai promotie, te-ai scos! (se cheama ca se va trezi, in timp, de cateva ori mai putin).
Am facut schimb de informatii cu mamici de copii mai mari. As vrea sa spun ca am numai vesti bune...(o sa revin intr-o alta postare)
M-am hotarit de pe acum: nu il astept, cand vine perioada de cluburi o sa dorm, sper, si eu...

Anonim,
eu (pot sa) am centura neagra in organizat, Mutunaul are alta agenda. De fiecare data.
Si mie mi-ar placea sa am mai mult timp de citit si de scris. Poate ca, mai incolo, cine stie...
Nu imi dau seama cum rezista mamicile cu mai multi "nedormitori".
Iti tin pumnii pentru urmatorul bobocel, sa fie la fel de cuminte noaptea ca si primul.

Ayandari,
multumesc, voi prelua :)

Altheate,
ah, nu. Am fost acolo. Motivul pentru care Mutunau are patul lui este ca ma batea cam de pe cand avea 8 luni.
Sper sa-l pot impiedica, o vreme, sa revina in patul mare. Pentru ca e extrem de agitat prin somn si iar ar incepe bumbaceala...